Tarinoita edellisistä kokouksista

Serkkutreffit Yläpihassa

Heinäkuun viimeisenä lauantaina kokoontui sankka joukko Urhon,  Kaarlon, Leilan ja Ossin perillisiä puolisoineen ja lapsineen Ossin ja Tertun kotiin Ylämyllylle. Mukana oli nelisenkymmentä suvun jäsentä. lähimmät serkut tulivat 300 metrin päästä naapurista ja kaukaisimmat Lahdesta ja pääkaupunkiseudulta. Tapaamisen järjestivät Ossin ja Kallen esikoistyttäret, Outi ja Auli, jotka  otesivat ristiäiskuvaansa (jossa oli mukana siihen mennessä maailmaan saatetut serkut) katsottuaan, että ehkä olisi jo aika tavata kaikki uudestaan. Ja siitä se ajatus sitten lähti…

Ohjelmassa oli rentoa seurustelua, hyvää ruokaa (ja boolia) ja luonnollisesti myös makoisat löylyt Ossin ”muailman parhaassa rantasaunassa” Suurkiitokset järjestäjille ja toivottavasti tästä tulee perinne ja tapaamme serkkuja useammin kuin 40 vuoden välein!


Sukuseuran Visbyn matka 16-18.7.2005

Lauantaina 16.7 kokoontui 27 sukuseuralaista Olympia-terminaaliin. Siellä saimme matkaliput ja niin saattoi alkaa matka kohti Gotlannin saarta Silja Opera-laivalla. Lapsia oli mukana viisi, heistä nuorin 3-vuotias Niko. Hän onkin jo konkari, sillä ensimmäisen sukuseuramatkansa hän teki kolmen kuukauden ikäisenä Riikaan.

Heti laivan lähdettyä pääsimme nauttimaan runsaasta Buffet-pöydästä. Monenlaista herkkua löytyi niin aikuisten kuin lastenkin makuun. Seuraavat pari tuntia vierähtikin mukavasti kuulumisia aihtaen
ja herkuista nauttien.
Iltaa kukin vietti laivalla kuten halusi. Pieniä turinaporukoita kokoontui eri puolilla ja lapset nauttivat tarjolla olevista virikkeistä, joita olikin järjestetty runsaasti eri puolille.

Aamulla runsaan aamiaisen jälkeen hajaannuttiin kaupungille. Osa porukasta valitsi kiertoajelun, osa Lastenmaailman ja osa vietti aikaansa kaupunkiin tutustuen. Visbyn kuuluisat ruusut olivat joissakin paikoin upeasti kukassa ja toisaalla jo hieman kauneimman loistonsa menettäneinä. Pieni sateenuhka oli koko ajan olemassa ja välillä hieman jo ripsauttelikin, mutta ei onneksi sen enempää. Ostoksiakin tuli tehtyä kaupungin toreilta ja myymälöistä.

Ilta kului jälleen laivalla mukavasti tutussa seurassa. Aamiaisen jälkeen kokoonnuimme sitten pitämään varsinaista kokousta. Sen puheenjohtajana toimi ansiokkaasti Kaarlo Tschokkinen. Virallisten kokousasioiden jälkeen kertoi Anja Tsokkinen uusinta uutta tekemästään sukututkimuksesta. Hän on jo päässyt taaksepäin vuoteen 1590 ja löytänyt eri sukuhaarojen yhteisiä esi-isiä. Selostus oli todella mielenkiintoinen ja toi esiin paljon uutta asiaa.

Iltapäivällä laiva saapui takaisin Helsinkiin ja sukuseuralaiset hajaantuivat eri puolille Suomea, Pohjois-Karjalaan, Pohjanmaalle, Hämeeseen, pääkaupunkiseudulle ja kuka minnekin omalle kotiseudulleen, mutta vuonna 2007 tapaamme jälleen. Seuraavaksi tapaamispaikaksi on ehdotettu Uutta Valamoa Heinävedellä.

Pidetään yhteyttä tälläkin välin ja muistellaan mukavaa matkaa.
Seija Tschokkinen